Visual

De Winterspelen op De Witte Vogel

De Olympische Winterspelen zijn nu dagelijks op televisie. Ook bij groep vso-7 zijn we helemaal in winterse sferen. De Witte Vogel werkt vaak met activiteiten die de zintuigen van de leerlingen prikkelen. Zo zijn we in vso-7 gestart met het belevingstheater. Dit doen we in samenwerking met de groepstherapeuten. Natuurlijk in het thema Winterspelen.

Bobslee
Vanwege het thema Winterspelen hebben de leerlingen in een bobslee gezeten. Om snel te zijn met een bobslee is het verdelen van je gewicht en het vinden van balans belangrijk. Dit was dan ook een van de doelen. De leerlingen moesten balans zien te vinden met hun lichaam in de bewegende bobslee.

Hagelslagsneeuw
De Winterspelen zijn natuurlijk niet compleet zonder sneeuw. De leerlingen moesten schuilen onder een paraplu voor de gekleurde hagelslagsneeuw. Bij het opendoen van de paraplu gaan allerlei lampjes branden. Zo ervaren de leerlingen geluiden en visuele prikkels.

Flexarm
Een van onze leerlingen werkt sinds kort met een zogenoemde flexarm. Hierop zit een knop die zij met haar hoofd kan bedienen. De arm zorgt ervoor dat ze bijvoorbeeld een spraakknop of keukenapparaten aan en uit kan zetten met haar hoofd. Hoe fantastisch is dat!