Visual

Iedereen speelt mee

Muzieklessen zijn een vast onderdeel van het programma op De Witte Vogel. Voor leerlingen en medewerkers een moment om naar uit te kijken, samen genieten van muziek.

Muziek ervaren

Klanken, ritmes en melodieën. We horen en voelen ze elke dag, het maakt deel uit van de wereld om ons heen. Tijdens lessen op De Witte Vogel zetten leerkrachten, onderwijsbegeleiders en de muziektherapeut muziek in om leerlingen te laten groeien. Leerlingen worden alert van muziek, ze staan meer open voor interactie. Daarna is muziek een prachtig middel om te communiceren. Ook zonder woorden word je uitgenodigd om mee te doen, heb je inbreng en ervaar je dat samen iets doen leuk en leerzaam is.

Muziek maken

Onze leerlingen kunnen niet altijd zelfstandig muziek maken. Samen met onze ervaren medewerkers lukt het altijd wel, iedereen speelt mee. Een aantal leerlingen ontwikkelt zich verder en kan zelf op een instrument spelen. Ook voor deze leerlingen zijn muzieklessen een hoogtepunt in de week, we hebben er zin in! Of je nu zelf of met hulp op een instrument speelt, lekker kunt bewegen op een mooie melodie of meetikt op de maat, muziek is voor iedereen.

In dit korte filmpje zie je dat in één oogopslag.